Vilniaus „Aušros” mokykla-darželis

Išvyka į Seimą

Saulėtą 2018 m. spalio ketvirtadienį mūsų mokyklos 4 a klasės mokiniai, lydimi mokytojos Lizos išvyko į Lietuvos Respublikos Seimą. Čia vaikus ir mokytoją pasitiko Seimo kanceliarijos darbuotoja, kuri visus ekskursantus supažindino tuo kokią veiklą vykdo parlamentas, kaip yra valdoma Lietuvos valstybė, kaip yra leidžiami įstatymai.

 

Ekskursijos metu buvo apžiūrėti tiek naujieji, tiek senieji parlamento rūmai bei visos pagrindinės rūmuose eksponuojamos parodos. Gidė įdomiai papasakojo apie Lietuvos parlamento istoriją, bei Lietuvos istoriją nuo Nepriklausomybės atkūrimo. Vienos svarbiausių parlamente aplankytų vietų- tai istorinė salė, kurioje buvo atkurta Lietuvos nepriklausomybė;  vitražų galerija su unikaliais Gediminaičių stulpais išpintais iš tūkstančių trispalvių; Prezidento A.M. Brazausko salė; spaudos konferencijų salė. Taip pat įspūdį paliko gyvai sutikti Seimo nariai, kurie nepasididžiavo ir net pasidarė su vaikais asmenukių.

Na ir ekskursiją pabaigė plenarinis posėdis tiesiog Seimo salėje, kur mokiniai pamatė visus Seimo posėdžiaujant ir galėjo pasiklausyti ir pamatyti kaip Seime atrodo darbas ne per TV ekraną, o gyvai.

Išvyka paliko neišdildomų įspūdžių, kuriuos vaikai klegėdami aptarinėjo pakeliui į mokyklą.

Naglio mama

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Naujienos
  • Valgiaraštis