Vilniaus „Aušros” mokykla-darželis

Draugystės ratas

Gegužės 15 d. 3b klasės mokiniai su mokytoja Vale svečiavosi Trakų Vokės gimnazijoje pas 3b klasės mokinius ir jų mokytoją Ritą. Šių klasių mokiniai nuo vasario mėnesio susirašinėjo neįprastu būdu - laiškais. Pagaliau nutarė susitikti. Abiejų mokyklų mokiniai nekantriai laukė šio momento.

 

Nuvykę į Trakų Vokės gimnaziją, ,,Aušros“ m/d trečiokai padainavo savo mokyklos himną, įteikė naujiems draugams mielas dovanėles. Trakų Vokės trečiokai svetingai priėmė aušriukus ir supažindino su Trakų Vokės apylinkėmis.

Apie J.Tiškevičiaus koplyčią papasakojo bažnytinio choro vadovė V. Mitkevičienė. LŽI Vokės filialo mokslininkė A.Bakšienė supažindino moksleivius su bulvių selekcijos ypatumais. Apsilankę Trakų Vokės dvare, mokiniai sužinojo įdomių istorijų apie grafo J.Tiškevičiaus gyvenimą. Vaikai perėjo visas dvaro menes, užsuko į biblioteką, nusileido net į rūsį, kuriame šiurpą kėlė tamsa ir ,,bildukai“. Vėliau trečiokai su dailininku O. Mašidlausku vaikštinėjo po dvaro parką ir klausėsi įvairių istorijų apie išlikusius to laikmečio pastatus.

Deja, lietutis sutrukdė pramogauti prie Vokės upės, tačiau draugų klasėje buvo jauku ir įdomu.Vaikai stebėjo gyvojo kampelio gyventojus, vaišino vieni kitus skanėstais, šnekučiavosi. Atsisveikindami sutarė susitikti rudenį ,,Aušros“ mokykloje- darželyje.

Tikimės, kad Trakų Vokės gimnazijos ir „Aušros“ m/d trečiokų draugystės ratas smagiai suksis ...

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Naujienos
  • Valgiaraštis