Vilniaus „Aušros” mokykla-darželis

Moliūgo gimtadienis

  • Paskelbta: 2018-10-12
  • Kategorija: Renginiai

Visi žinome, kad daržo lysvėje šalia morkos, svogūno ar kopūsto auga gražūs geltonšoniai moliūgai. Bet ar visi matė, kaip moliūgas švenčia savo gimtadienį?

 

Spalio 11 dieną mūsų darželio vaikučiai skubėjo pas pūstažandį moliūgą, ir ne šiaip sau, o į patį moliūgo gimtadienį. Na, o koks  gimtadienis be sveikinimų, dainų ir šokių, dovanų ir vaišių.

Vaikų džiaugsmas buvo begalinis, kadangi šventė vyko ne tik gryname ore, bet ir buvo pripildyta žaidimų, kuriuose vaikai labai mėgsta dalyvauti. Čia vaikai žaidė judriuosius žaidimus, dalyvavo rungtynėse, muzikiniuose žaidimuose. Spalvingi lapai ir moliūgai bei visokios daržovės pasitarnavo ne tik kaip auksinio rudens aksesuarai, bet ir kaip gamtos pažinimo priemonės. Siekėme, kad žaisdami vaikai mokytųsi lyginti, pastebėti panašumus ir skirtumus, pavadintų savybes, spalvą, dydį ir pan. Be to, tokios šventės, kuriose dalyvauja visi darželio ugdytiniai, skatina visus bendrauti, judėti ir taip stiprinti sveikatą.

Po šventės moliūgas visus vaišino obuoliais ir  morkom. Puikiai pasisekusi šventė jos dalyviams paliko didžiulį įspūdį, dovanojo gerą nuotaiką ir teigiamas emocijas. Organizuoti šventę padėjo ir vaikų tėveliai, kurie visą savaitę nešė įvairiausių dydžių ir spalvų moliūgus ir kitas daržoves. AČIŪ JIEMS. O labiausiai visus nustebino bendras kūrybinis auklėtojų ir vaikučių darbas  moliūgo svečias – kirmelaitė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Naujienos
  • Valgiaraštis