Vilniaus „Aušros” mokykla-darželis

Su gimtadieniu, Vilniau!

  • Paskelbė : Žydronė Pipirienė
  • Paskelbta: 2021-01-26
  • Kategorija: Pranešimai

Sausio 25 dieną Vilnius šventė savo 698-ąjį gimtadienį. Šią dieną, 1323-aisiais metais, Lietuvos didysis kunigaikštis Gediminas parašė laišką, skirtą Liubeko, Zundo, Brėmeno, Magdeburgo, Kelno bei kitų miestų gyventojams, kuriame pranešė pasiruošęs priimti krikščionių tikėjimą. Šiame laiške Gediminas pirmą kartą paminėjo Vilnių, todėl sausio 25-oji laikoma Vilniaus gimtadieniu.

Vilniaus gimtadienį minėjo ir „Aušros“ mokyklos-darželio ugdytiniai.

2a klasės mokiniai sukūrė sveikinimą. Vilniui. Laikas – tai paukštis, kuris skraidina tolyn ir moko tapti dorais žmonėmis. Skriskime kartu su paukščiais ir aukime garbingais Vilniaus piliečiais. Kurkime ateitį kartu. Su gimtadieniu, Vilniau!

2b klasės mokiniai žiūrėjo animacinį piešinių filmuką „ Legenda apie Gedimino pilį“, sukūrė darbelį „Gedimino pilis“,  o pasikalbėję apie įvairius šventimo būdus, nutarė pakeliauti po Vilnių virtualiai. Šio turo dėka mokiniai praplėtė savo akiratį, patyrė įvairių emocijų, įgijo naujų žinių, prisilietė prie istorijos neiškeldami kojų iš namų. Mylime savo miestą.

3 b klasės mokiniai "Klasės žinių" veiklos metu vaikai žaidė "Protų mūšio" žaidimą, kuris buvo skirtas Vilniaus miesto gimtadieniui. Visi klausimai buvo susiję su Lietuvos sostinės praeitimi ir dabartimi. Vaikams patiko ši veikla, taip pat tai buvo proga pasitikrinti, kiek daug žino faktų apie gimtąjį savo miestą.

3c klasės mokiniai sukūrė komiksą.  Mokiniams buvo užduotis iš turimų priemonių padaryti, nupiešti, pagaminti Vilniaus miesto simbolį – Gedimino pilį. Vaikų darbeliai sugulė į komiksą, kuriame trumpai pasakojamas Vilniaus įkūrimas ir paminėjimas rašytiniuose šaltiniuose. 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Naujienos
  • Valgiaraštis