Vilniaus „Aušros” mokykla-darželis

Keičiasi mokesčio apskaičiavimo ir priėmimo į ugdymo įstaigą tvarka

  • Paskelbė : Žydronė Pipirienė
  • Paskelbta: 2020-08-03
  • Kategorija: Svarbu!

Informuojame, kad 2020 m. liepos 8 d. Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu Nr. 1-595 buvo pakeistas Mokesčio už vaiko išlaikymą Vilniaus miesto savivaldybės mokyklose, įgyvendinančiose ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas, nustatymo tvarkos aprašas (TAR suvestinė redakcija nuo 2020-07-10, pridedama) ir 2020 m. liepos 8 d. Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu Nr. 1-603 pakeisti Vaikų priėmimo į Vilniaus miesto švietimo įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes organizavimo tvarkos aprašo kai kurie punktai (TAR suvestinė redakcija nuo 2020-07-11, pridedama), žr. žemiau.

 1. Pakeisti mokesčio už vaiko išlaikymą darželiuose tvarkos aprašo 7, 8, 9, 14 punktai ir 4.2, 11.2.2 papunkčiai, bei panaikintas 12 punktas.

Mokesčio tvarkos svarbiausi pakeitimai :

 4.2. Atkreipkite dėmesį į šį papunktį, nes anksčiau mokestis vaiko ugdymo reikmėms tenkinti buvo neskaičiuojamas tik priešmokyklinio amžiaus vaikams, dabar bus neskaičiuojamas ir ikimokyklinio amžiaus vaikams, jeigu jie lanko darželį iki 4 val. Šio papunkčio pagrindu pakeistas aprašo 8 punktas.

 11.2.2. Jeigu vaikas nelanko įstaigos dėl ligos, nuo šiol nereikia pateikti informacijos iš www.esveikata.lt svetainės apie apsilankymo pas gydytoją faktą. Jeigu vaikas serga daugiau nei 10 darbo dienų, įstaigos Vaiko gerovės komisija, įvertinusi aplinkybes ir poreikį, turi teisę paprašyti iš tėvų pateikti papildomą informaciją apie nelankymo priežastis.

!!! Atkreiptinas dėmesys, kad jei vaikas dėl ligos ugdymo įstaigos nelankė tik vieną arba dvi darbo dienas, siekiant išvengti piktnaudžiavimo, kaip saugiklis lieka sprendimas skaičiuoti mokestį už tų dienų maitinimą.

Priėmimo tvarkos svarbiausi pakeitimai:

Pakeisti 10.1, 13.4 papunkčiai, 12, 19, 20, 23, 29 ,33, 38, 39 punktai, bei aprašas papildytas 13.6, 13,7 papunkčiais ir   481   482 punktais.

Atkreipiame dėmesį, kad vaikų priėmimo tvarkos aprašo 29, 33, 38 punktai pakeisti, nes sutartys pasirašomos elektroniniu būdu.

Pasikeitė vaikų priėmimo be eilės 13.4. papunktis „du ar daugiau vienu metu šeimoje gimę vaikai, kurių abiejų tėvų gyvenamoji vieta deklaruota Vilniaus miesto savivaldybėje (ši nuostata taikoma ir 17.1.4 papunktyje nurodytu atveju).

Vaikai taip pat be eilės bus priimami vadovaujantis šiais naujais papunkčiais: 

13.6. vaikai su negalia, kuriems nustatytas bet kurio tipo neįgaliojo vežimėlio poreikis arba kitų judėjimo techninės pagalbos priemonių (vaikštynių, ramentų ir pan.) poreikis ir 13.7. vaikai, kurių vienas iš tėvų yra neįgalus ir jam nustatytas bet kurio tipo neįgaliojo vežimėlio poreikis arba kitų judėjimo techninės pagalbos priemonių (vaikštynių, ramentų ir pan.) poreikis.

Informaciją apie vaikus, nelankiusius įstaigos daugiau nei 30 darbo dienų per pastarąsias 90 kalendorinių dienų be pateisinamos priežasties (pateisinama priežastis – liga (jeigu vaikas serga daugiau nei 10 darbo dienų, įstaigos vaiko gerovės komisija, įvertinusi aplinkybes ir poreikį, turi teisę paprašyti iš tėvų pateikti papildomą informaciją apie nelankymo priežastis); prastovos tėvų (globėjų) darbovietėje; tėvų (globėjų) darbas pagal kintantį darbo grafiką, darbas nuotoliniu būdu, darbas užsiimat individualia veikla; nelaimės šeimoje; mokinių atostogų metas; tėvų atostogų metas; vasaros metas ir kitos svarbios priežastys), įstaigos vaiko gerovės komisija, įvertinusi aplinkybes, turi teisę pateikti Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybai, prieš 10 darbo dienų apie tai raštu įspėjusi tėvus (globėjus)“. 

Kadangi nuo 2020 m. rugsėjo 1 d. pradedamas vaikų ugdymas šeimoje, Aprašas papildytas  481 punktu: „Vaikų, ugdomų šeimoje, priėmimą teisės aktų nustatyta tvarka vykdo Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu patvirtintos švietimo įstaigos,  kurių sąrašas yra skelbiamas interneto svetainėje svietimas.vilnius.lt.“

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Naujienos
  • Valgiaraštis