Vilniaus „Aušros” mokykla-darželis

Svečiuose Vilniaus miesto 3 kl. mokinių komandos

  • Paskelbė : Žydronė Pipirienė
  • Paskelbta: 2024-04-18
  • Kategorija: Renginiai

2024 m. balandžio 17 d. Vilniaus „Aušros“ mokykloje-darželyje vyko viktorina „Iššifruok Lietuvos miestų paslaptis“. Joje dalyvavo penkios 3 klasių mokinių komandos iš: Volungės darželio-mokyklos, Pavilnio progimnazijos, S. Daukanto progimnazijos, Medeinos pradinės mokyklos, „Vyturio" pradinės mokyklos.

Viktorinos tikslas – skatinti mokinių domėjimąsi Lietuvos miestais ir jų kultūra, gilinti žinias apie didžiuosius šalies miestus, ugdyti komandinio darbo ir bendradarbiavimo įgūdžius.

Komandos keliavo per penkis didžiuosius miestus, spręsdamos įdomias užduotis ir gilindamos savo žinias apie Lietuvos kultūrą bei istoriją.

Viktorina prasidėjo nuo sostinės – Vilniaus. Mokiniai varžėsi žiniomis „KAHOOT“ viktorinoje tema „Ką žinau apie Vilnių?“. Ši užduotis leido mokiniams pasitikrinti savo žinias apie Vilniaus istoriją, lankytinas vietas ir įžymybes.

Antroje užduotyje komandos kūrė mąstymo žemėlapį iš paveikslėlių, skirtų Kauno miestui.

Trečioje užduotyje mokiniai virto detektyvais ir leidosi į QR kodų medžioklę Klaipėdos senamiestyje. Naudodamiesi planšetėmis, jie turėjo nuskaityti  kodus ir atrasti dvi mįsles susijusias su Klaipėdos miestu.  

Ketvirtoje užduotyje komandos atvyko į Šiaulius ir turėjo iš ryžių indelio išrinkti visas pasimetusias raides. Iš raidžių jiems reikėjo sudėti antrąjį miesto pavadinimo žodį.

Penktoje užduotyje mokiniai aplankė  Panevėžį, kur jų laukė „Trimino“ nuotykiai. Jiems reikėjo iš  mažų trikampių sudėlioti ir suklijuoti vieną didelį trikampį, kurio viduje atsidurtų visi Panevėžio miesto objektų pavadinimai.

Kelionės pabaigoje  mokiniai  grįžo į Vilnių ir apibendrino visą savo kelionės patirtį ir iššūkius per "Taip ir ne".  

Viktorinos atmosfera buvo kupina azarto ir džiaugsmo. Komandos stengėsi iš visų jėgų, palaikydamos vienos kitas ir demonstruodamos puikų komandinį darbą.

Po įtemptų varžybų nugalėtoja tapo Vilniaus „Vyturio“ pradinės mokyklos komanda. Nugalėtojai apdovanoti diplomais ir prizais, o visos dalyvavusios komandos – padėkos raštais.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Naujienos
  • Valgiaraštis