Vilniaus „Aušros” mokykla-darželis

Rudens šėlsmas

  • Paskelbė : Žydronė Pipirienė
  • Paskelbta: 2021-10-17
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 11-15 dienomis „Aušros” mokykloje- darželyje vyko projektas „Rudens šėlsmas”. Vadovaudamiesi STEAM filosofija, darželio ugdytiniai kiekvieną savaitės dieną susidūrė su skirtingais STEAM iššūkiais.

Pirmąją savaitės dieną vaikai aiškinosi, kas yra labirintas, tikrino, kokių jų būna. Iš gamtos gėrybių visi darželio ugdytiniai kūrė bendrą labirintą, iššūkis – kad būtų pereinamas. Vaikams buvo įdomu ne tik kurti, bet ir pereiti nenuklydus skirtingu labirinto takeliu.

Antroji savaitės diena buvo skirta menui, kurios metu darželio vaikai gamtos gėrybes pažino iš arčiau – štampavo tyrinėdami perpjautus vaisius ir daržoves, rudeninius lapus, stengėsi juos pažinti iš arčiau, suprasdami, kad ir skirtingi medžio lapai turi gyslas, yra skirtingų dydžių ir formų, kūrė rudens paveikslus iš įvairiaspalvių medžių lapų.

Trečioji savaitės diena skirta eksperimentams. Šią dieną darželio ugdytiniai marinavo rudenį stiklainiuose, atliko eksperimentą, „kas skęsta, o kas išplaukia?”, aiškindamiesi, kodėl vienos gamtos gėrybės nuskęsta, o kitos lieka plūduriuoti vandens paviršiuje. Taip pat atliko ekperimentą, kurio metu įmerktame į vandenį popieriniame rankšluostyje išryškėjo įvairios rudens gėrybės.

Ketvirtoji savaitės diena buvo skirta matematinėms veikloms. Šią dieną darželio vaikai svėrė, matavo, skaičiavo ir lygino, kas sveria daugiau, o kas mažiau, ar 10 kaštonų yra sunkiau už 10 gilių. Svarstėme, kodėl viena žaislinė mašinėlė yra sunkesnė už 10 gilių. Skaičiuodami gamtos gėrybes vaikai lauke kūrė mandalą, žiūrėjo, ar jos vienodo dydžio, lygino.

Penktoji savaitės diena buvo skirta aktyvioms veikloms pasitelkiant įvairias rudens gėrybes. Šią dieną kiekviena darželio grupė kartu su kūno kultūros mokytoju Tomu vykdė estafetes, žaidė įvairius žaidimus.

Šią savaitę darželio ugdytiniai susidūrė su STEAM iššūkiais, tačiau juos įveikti pavyko, vaikai daug išmoko, patyrė teigiamų emocijų ir gerai praleido laiką!

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Naujienos
  • Valgiaraštis