Vilniaus „Aušros” mokykla-darželis

1-4 klasių mokinių konferencija "Draugiška mokykla"

  • Paskelbė : Žydronė Pipirienė
  • Paskelbta: 2020-03-09
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 5 dieną ,,Aušros“ mokykloje vyko 1-4 klasių mokinių konferencija ,,Draugiška mokykla“. Savo prezentacijas, projektus, apklausas, tyrimus pristatė 1-4 klasių mokiniai. Ką vaikai veikia draugiškoje mokykloje? Kokia veikla įdomi? Kokia turi būti mokytoja, koks draugiškos mokyklos receptas? – apie tai mokiniai svarstė savo pristatymuose. Visuose pasisakymuose vyravo nuomonė, kad kurti draugišką ir saugią mokyklą reikia nuolatos. Draugauti gali visi, tik reikia nepamiršti, jog draugystė neatsiranda šiaip sau. Ji yra auginama, puoselėjama, saugojama.

Apibendrinant  pristatymus prieita prie išvados, kad ši konferencija padės kurti dar draugiškesnius tarpusavio santykius, vaikai taps dar jautresni, nuoširdesni, atlaidesni vieni kitiems, mokės susitarti ir draugiškai spręs visas problemas, nes  visi kartu mokiniai išvedė ,,Aušros“ mokyklos darželio bendruomenės draugystės formulę, kurią dalyviai perdavė pasirašyti ir ją taikyti savo klasės mokiniams.

Ypatingai šilta padėka Tėveliams, kurie padėjo pranešėjams paruošti prezentacijas. 2020 m. - Mokyklų bendruomenių metai. Pagrindinis šių metų tikslas- stiprinti Lietuvos mokyklų bendruomenes, įtraukiančias mokinius, tėvus, mokytojus ir kitus mokyklos darbuotojus, įgalinti šias grupes aktyviai dalyvauti mokyklos gyvenime, plėtoti demokratinius procesus mokyklose, taip ugdant bendrąsias kompetencijas, gerinant akademinius pasiekimus, didinant pasitenkinimą darbu bei užtikrinant saugią ir pozityvią emocinę aplinką.

                      DRAUGIŠKA BENDRUOMENĖ-DRAUGIŠKA MOKYKLA!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Naujienos
  • Valgiaraštis