Vilniaus „Aušros” mokykla-darželis

Edukacinės veiklos „Mano žalioji palangė“

Kovo – balandžio mėnesiais  ,,Aušros“ mokyklos – darželyje vykdant visuomenės aplinkosauginio švietimo projektą „Ekologinio sąmoningumo nuostatų plėtojimas“ finansuojamą Vilniaus miesto savivaldybės, buvo organizuojamos edukacinės veiklos „Mano žalioji palangė“. Veiklos tikslas – skatinti vaikų domėjimąsi augalais, jų panaudojimo galimybėmis, kuriant sveiką edukacinių erdvių aplinką, bei ugdyti atsakomybę rūpintis augalais.

Prieš įkurdami žaliąją palangę, vaikai domėjosi augalais: susipažino su pagrindinėmis augalo dalimis, sužinojo svarbiausias augalų dygimo ir augimo sąlygas. Tada susipažino su sėklų įvairove, rinkosi ką sodins. Laistydami, stebėdami ir tyrinėdami augalus jų dygimą ir augimą ugdytiniai pastebėjo, kad augalai pasėti ir pasodinti vienu metu, sudygsta ir auga skirtingai, augdami linksta į šviesos pusę, nepalaisčius vysta. Vaikai domėjosi augalais, jų pavadinimais, bei panaudojimo galimybėmis. Išaugintas prieskonines žoleles, laiškinius svogūnus ragavo, o užaugintas gėlytes dovanojo mamytėms Motinos dienos proga.

Ši edukacinė veikla padėjo vaikams suprasti augalų gyvenimą, jų ilgą kelią nuo daigelio iki žydėjimo ar vaisiaus užauginimo.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Naujienos
  • Valgiaraštis