Vilniaus „Aušros” mokykla-darželis

Nuotolinis projektas "Kosmose"

„Aušros“ mokyklos-darželio priešmokyklinės „Pabiručių“ grupės ugdytiniai įgyvendino nuotolinį projektą „Kosmose“. Kosmosas vaikams -  ypač aktuali tema. Ji lavina fantaziją, kūrybiškumą. Mūsų ugdytiniai yra labai smalsūs ir trokšta pažinti mus supantį pasaulį, sužinoti jo platybes. Vaikai, kartu su tėveliais studijavo auklėtojos paruoštą medžiagą, patys rinko informaciją apie saulės sistemą, planetas ir kosmoso platybes. Aiškinosi, kiek planetų sudaro saulės sistemą, kurioje planetoje yra gyvybė, kuri planeta karščiausia, kuri arčiausiai žemės, kuri labiausiai nutolusi. Taip pat sužinojo, kokiais prietaisais galima stebėti žvaigždes ir žvaigždynus, kuo skrendama į kosmosą, kokia apranga reikalinga kosmonautams. Stebėjo edukacinius filmukus.

Smagu, kad projekte dalyvavo ne tik vaikai, bet ir jų  tėveliai, kurie padėjo perteikti medžiagą vaikams, kartu su jais kūrė planetas, gamino žiūronus ir raketas, mokėsi suskaičiuoti planetas ir jų palydovus, užrašyti jų pavadinimus.

Savaitės pabaigoje padarėme refleksiją, kurios metu paaiškėjo, kad ugdytiniai labai pagilino žinias šia tema, o tėveliai dėkojo už itin įdomią veiklą. Vaikai patyrė daug teigiamų emocijų bendraudami su savo draugais per Zoom programėlę.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Naujienos
  • Valgiaraštis