Vilniaus „Aušros” mokykla-darželis

Mokomės kitaip

Sausio 31 dienos rytas prasidėjo netradicine integruota savarankiško darbo veikla  ,,Mokykla be sienų“. Joje dalyvavo 4a,  4b klasių ,,Aušros“ mokyklos –darželio mokiniai bei svečiai ketvirtokai iš Vilniaus ,,Volungės“  darželio-mokyklos. Mokiniai buvo suskirstyti į komandas ir pagal iš anksto parengtą planą, aplankė netradicines erdves: „Proto kalvę“, „Kalbos palėpę“, „Langą į gamtą“, „Kūrybos dirbtuves“.

 

Kūrybos dirbtuvėse ketvirtokai turėjo galimybę  flomasteriais  puošti Lietuvos žemėlapio dalį  mandalos technika. Mokiniai sutartinai dirbo komandoje. Baigus darbą Lietuva pražydo įvairiaspalvėmis bendro kūrybinio darbo gėlėmis.

Norėdami atpažinti ir įvardyti didžiuosius Lietuvos kunigaikščius,  4-okai naudojosi informacinėmis technologijomis.  Mokiniams labai patiko „Slaptaraštis“. Naudodamiesi lygintuvu, perskaitė slaptu rašalu parašytą metraščio pavadinimą (sužinojo, kaip vadinosi metraštis, kuriame pirmą kartą paminėtas Lietuvos vardas).

Kalbos palėpėje mokiniai  iš pabirusių sakinių dėliojo ir klijavo legendą apie Vilniaus įkūrimą bei iš pabirusių žodžių sudarė ir užrašė 10 sudurtinių žodžių.

Proto kalvėje savarankiškos veiklos dalyviai skaičiavo statinių plotą ir perimetrą, diagramos duomenis panaudojo uždavinio sprendimui.

Visų veiklų apibendrinimas vyko aktų salėje, į kurią susirinko visi integruotos dienos „Mokykla-be sienų“ dalyviai. Mokiniai džiaugėsi patirtais įspūdžiais ir įdomia netradicine veikla, užmegztais draugiškais ryšiais su ,,Volungės“ darželio-mokyklos mokiniais.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Naujienos
  • Valgiaraštis