Vilniaus „Aušros” mokykla-darželis

Projektas, skirtas žemės dienai paminėti – „Mus supanti žemė“

Kovo 20 - 24 d.  ,,Aušros“ mokyklos – darželio „Pabiručių“ grupėje vyko projektas  ,,Mus supanti žemė“, skirtas Pasaulinei Žemės dienai paminėti. Projektas organizuojamas vykdant visuomenės aplinkosauginio švietimo projektą „Ekologinio sąmoningumo nuostatų plėtojimas“ finansuojamą Vilniaus miesto savivaldybės. Projekto „Mus supanti žemė“ tikslas – pasitelkiant STEAM veiklas ir metodus, plėtoti ugdytinių sąmoningumą apie gamtosaugos svarbą, ugdyti problemų sprendimo įgūdžius.

Projekto metu ugdytiniai žiūrėjo edukacinius filmus apie mūsų planetą ir jos saugojimą, susipažino su gaubliu, kuriame tyrinėjo pasaulio žemynus, ieškojo mūsų šalies – Lietuvos. Grupėje vyko įvairūs pokalbiai ir diskusijos, kaip ir kodėl reikia saugoti Žemę. Vaikams buvo pristatoma aplinkos apsaugos svarba, skatinamas kasdienis gamtos pažinimo siekis, raginama priimti palankius aplinkai sprendimus. Projekto metu vaikai gamino linksmos ir liūdnos žemės plakatus, medžius, kelių rūšių žemės planetas. Dauguma darbelių buvo kuriami panaudojant antrines žaliavas: popierinius maišelius, putplastį, plėvelę, vienkartinius daiktus. Taip buvo skatinamas vaikų ekologinis sąmoningumas. Ugdytiniai taip pat mokėsi rūšiuoti šiukšles, dalyvavo veikloje – aš rūšiuoju. O smagiausia projekto dalis – eksperimentas – piešiu žemės planetą kitaip.

Projektas leido plėsti ugdytinių žinias apie Žemę, išreikšti jai pagarbą, rūpestį,  mokytis saugoti, tausoti Žemę ir  visa, kas gyva joje.

Projektą įgyvendino „Pabiručių“ grupės mokytojos N. Kojalienė ir E. Romanovskaja.

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Naujienos
  • Valgiaraštis