Vilniaus „Aušros” mokykla-darželis

Savarankiškos dienos 2023

  • Paskelbė : Žydronė Pipirienė
  • Paskelbta: 2023-02-28
  • Kategorija: Pranešimai

Vasario 24 d. „Aušros“ mokyklos 1-4 klasių mokiniai pasinėrė į savarankišką mokymosi dieną.

Tą dieną 1 a kl. mokiniai  "piešė" vaivorykštę. Atliko užduotis ant skirtingų vaivorykštės spalvų lapų. Dirbo svarankiškai ir su draugais. Patys planavosi darbo ir poilsio laiką. Labai patiko bandymas - žibintuvėlio ir kompaktinio disko pagalba pamatė vaivorykštę ant sienos. Atliktas užduotis pasižymėjo Smart lentoje. Įsivertino "Mentimeter" programėle.

1b klasės mokiniai  geriau susipažino su naminiais ir laukiniais gyvūnais! Mokiniai, nuskaitę QR kodą, išsirinko užduočių paketą ir stropiai atliko visas užduotis. Refleksijos metu paaiškėjo, kad įdomiausia užduotis buvo tangrama - iš daugiakampių pavyko sudėti nemažai gyvūnų atvaizdų.

1c kl. mokiniai buvo supažindinti su Šiaurės ir Pietų pusrutuliais, trumpai buvo aptartos klimato sąlygos. Svarbiausi šios dienos veikėjai buvo pingvinas bei baltasis lokys. Naudodamiesi planšetėmis, enciklopedijomis mokiniai turėjo susirasti informacijos apie juos, surastus faktus reikėjo pateikti apskritimo mąstymo žemėlapiuose. Taip pat vaikai turėjo išsianalizuoti šių gyvūnų kūno dalis ir jas teisingai sužymėti darbo lapuose.

Atliekant matematines užduotis, reikėjo tapti akylais sekliais ir suskaičiuoti įvairius veiksmus atliekančius pingvnus, įtvirtinti sudėties ir atimties iki 10 gebėjimus „meškiškuose“ uždaviniuose. Be to, mokiniai susipažino su kubo išklotine, lavino savo kirpimo, klijavimo įgūdžius.

Lietuvių kalbos pasaulyje tobulinome žodžių sudarymo žinias, raštingumą, prisiminėme, kaip taisyklingai yra rašomi sakiniai.

O linksimiausia dalis – eksperimentai. Iš krakmolo ir skutimosi putų gaminome dirbtinį sniegą, kuriame apsigyveno mažieji pingvinukai ir baltieji lokiai. Vaikai stengėsi jiems nulipdyti gyvenamąsias buveines. Nors atšiauriose Antarktidoje, Arktyje lietus yra retas svečias, su vaikais stiklainyje sukūrėmė vaivorykštinį lietų. Paskutinysis mūsų eksperimentas reikalauja nemažai kantrybės, todėl galutinį rezultatą pavyks pamatyti tik po kelių dienų. Tai – guminių meškiukų stebėjimas skirtinguose skysčiuose (vandenyje, sūriame vandenyje, sodos tirpale, acte). Prieš atliekant šį eksperimentą, visi vaikai išsimatavo, koks yra guminio meškiuko dydis, jį užfiksavo stebėjimų lape. Teliko tik laukti pokyčių, kurie, manau, mokinius maloniai nudžiugins. 

3a klasės mokiniai bendraudami ir bendradarbiaudami su klasės draugais atliko kartojimo užduotis. Naudodamiesi planšetėmis ir išmaniaisiais telefonais, skenavo QR kodus, kuriuose buvo užkoduoti gyvūnai, apie kuriuos ieškojo  informacijos knygose ir internete. Atliko matematines užduotis grupėse ir individualiai. Trečiokai rinkosi daiktus ir apskaičiavo jų perimetrus. Atlikdami lietuvių kalbos užduotis - pakartojo ir įtvirtino veiksmažodžio laikus. Mokiniai fiksavo savo atliktą darbą:  žymėjosi patys prie savo vardo klijuodami lipdukus. Už puikų bendradarbiavimą gavo spalvotas korteles su pagyrimu. Apibendrinus savarankišką darbą išaiškėjo, kad mokiniams patiko savarankiškai dirbti, padėti kitiems, planuoti savo mokymosi ir poilsio laiką.

4a klasės mokiniai bendraudami ir bendradarbiaudami komandose sujungė elektros srovės grandinę, atliko bandymą su laidžių ir belaidžių elektros srovei medžiagų pavyzdžiais, lygino bandymų rezultatus. Atskleidė įsielektrinimo paslaptį: nupieštą ir iškirptą iš servetėlės drugelį pavertė atgijusiu ir plasnojančiu drugeliu. Lietuvių kalbos užduotis atliko naujoje „Anuacademy Learning App" internetinėje mokomoje programoje. Savo darbo rezultatus apibendrino ir įsivertino Mentimeter platformoje.

4b kl. mokiniai Savarankiškos dienos metu pasirinko veiklas, kurias siejo integruota tema "Kas gi ta Europos Sąjunga?". Mokiniai rinko informaciją apie šalis, kurias iškodavo atlikę veiksmus. Programėlėje "Learning apps" kiekvienas domėjosi savo pasirinktos šalies faktais ir įdomybėmis, prie žemėlapio ieškojo reikalingų faktų, vartė enciklopedijas, kūrė mąstymo žemėlapius. Refleksijos metu pristatė savo šalį ir pagamintą suvenyrą.

 

 

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Naujienos
  • Valgiaraštis