Vilniaus „Aušros” mokykla-darželis

Steam literatūros kūrinyje

  • Paskelbė : Žydronė Pipirienė
  • Paskelbta: 2022-11-22
  • Kategorija: Pranešimai

„Aušros“ mokyklos-darželio ugdytiniai lapkričio 14–18 dienomis buvo įsitraukę į veiklas, kurios buvo susijusios su „Šiaurės literatūros savaite“. Mūsų tikslas – pasinaudojant tema „Gamta Šiaurėje“ ir pritaikant STEAM ugdymo filosofiją, sužadinti ugdytinių norą pažinti mus supantį pasaulį, skatinti kūrybiškumą, gebėjimą tinkamai pasirinkti priemones sugalvotoms veikloms. Mokytojai nestokojo idėjų temos įgyvendinimui, todėl visos veiklos buvo itin įdomiai, kūrybiškai atliktos.

1b klasės mokiniai, pasitelkę antrines žaliavas, šauniai įsitraukė į STEAM ugdymo veiklą „STEAM literatūros kūrinyje“. Bibliotekoje išgirdę istoriją „Jei sutiktum lokį“ ir pasitarę su mokytoju, mokiniai nutarė patys atkurti girdėtus vaizdus – mišką, medžius, kalnus ir žinoma - patį lokį. 1c mokiniai, susipažinę su Šiaurės šalimis, jų kraštovaizdžiu, išklauę istoriją apie lokį, atliko dvi veiklas. Pirmoji veikla – eksperimentas „Ugnikalnio išsiveržimas“, kadangi visiems vaikams paliko didelį įspūdį Islandijos šalis ir joje esanti ugnikalnių gausybė. Antroji veikla – lokio mozaika iš buitinių medžiagų (įvairių grūdų, sėklų, makaronų ir kt.). Žinoma, didžiausio susižavėjimo ir garsiausių šūksnių susilaukė besiveržiantis ugnikalnis.

Trečiokai kūrė „STEAM“ darbelį išgirsto kūrinio apie lokį tema, kurį skaitė bibliotekoje. Mokiniai susiskirstė į grupes. Savo kūrybai naudojo dėžutes. Dėžutės turinys atspindėjo pasakojimo įvykius, kaip žmogus susitiko su lokiu. Kiti vaikai iš dėžutės kūrė patį lokį, itin maloniai nustebino vaikų kūrybingumas.

Šiaurės šalių literatūros savaitės temą „Gamta Šiaurėje“ vainikavo 4a klasės „STEAM“ veikla. Mokiniai naudodami gamtinę medžiagą, antrines žaliavas kūrė Šiaurės šalių miškų kompozicijas.            O 4b klasės mokiniai iš gamtinės medžiagos sukūrė miško pasakas, kuriose gyvena ypatingi gyvūnai, kurie saugo miškus nuo žmogaus daromos žalos.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Naujienos
  • Valgiaraštis